Bishop - Sonora

Zijn we weer! 

Vannochtend wakker geworden in Bishop, niks meer dan een overnachtingsplaats. We hebben op aanraden van mijn ouders bij Erik Schat Bakkery ontbijt gehaald. Dat is een Nederlandse bakker die oliebollen verkoopt. Dus zat ik om 9:30 op 8 september een oliebol te eten, ach weer eens wat nieuws. Met lekker brood ingeslagen voor de lunch konden we op pad.

Het was zo een uur rijden tot de afslag van de Tiago Pass, onze ingang naar Yosemite National Park. Gisteravond hadden we besloten om niet op de gereserveerde Crane Flat campground te slapen. JoJo gehecht aan zijn douchen, ik niet heel happig op plassen in een gat in de grond. Maar bovenal zijn onze slaapzakken niet opgewassen tegen de voorspelde 2 graden. Wij lagen bij 14 in Bryce al te bevriezen. Ook wilde we graag even een wasje draaien dus hebben we besloten een camping te zoeken in Sonora. 

Anyways, aangekomen in Yosemite zijn we gestopt bij het Visigotisch Center. Vandaag wilde we de Tioga Pass afgaan en een wandeling maken en morgen terug om naar Yosemite Valley te gaan. Alles lekker rustig aan, weer eens wat anders. De jongen bij het visitor center zei dat de wandeling om Tenaya Lake de moeite waard was. Het zou 4 mile zijn die redelijk vlak was. Dat konden wij aan, we hebben namelijk allebei soms nogal last van de hoogte.

De wandeling was inderdaad prachtig, over de boomstammen om beekjes te passeren met de prachtige bergen op de achtergrond van dit kraakheldere meer. De rest van de Tiago Pass ging een beetje verloren door de enorme mist die kwam opzetten. We zijn langs Crane Flat gereden om alles te annuleren en vanwege de enorme drukte hoefde we niks te betalen. De plek kwam wel vol zeiden ze. Mooi! 

We hebben het park verlaten en zijn richting Sonora gereden. Gestopt bij de Safeway om een nieuwe bbq, houtskool en water in te slaan. Wij zijn ondertussen tweevoudig eigenaar van de Safeway club. Wat ons ondermeer een bbq opleverde met 75% korting 👍🏼.

We slapen uiteindelijk in Angels Camp vlakbij Sonora. Leuke camping met zwembad en wasmachines. Wij blij! En de temperatuur daalt niet verder dan 17 graden, ook heel erg fijn. Morgen vroeg op, lees 06:00, om op tijd in Yosemite Valley aan te komen. 

Reacties

  1. Vooral die eerste foto is een beauty!
    Enne, Ajax heeft met 3-0 gewonnen haha. Was best leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts