Joshua Tree - Grand Canyon

We waren allebei wakker rond een uur of half 8. Dus zijn we maar de auto ingegaan om op tijd aan te komen bij de Grand Canyon. 

Een tocht van ongeveer 6 uur inclusief tussenstops. Tijdens het uitchecken vroegen we waar we het beste konde ontbijten. Bij de Dennies was het antwoord. Laat maar zitten, dat hoeven we echt niet. Dus met een banaan en een mueslireep zijn we de tocht begonnen naar ge grote vallei. Bij het verlaten van Twenty Nine Palms stond meteen een bord: 'aankomende 100 mile geen services' oftewel geen eten of benzine. Nouja we hadden nog wat snacks in de auto dus gaan met de banaan. Wat een tocht met een adembenemend uitzicht. Tijdens het rijden werd en meermaals aangeven op te letten voor 'dips' beter bekend als kuilen waar een achtbaan jaloers op zou zijn. Beide waren we blij dat we de pancakes van de Dennies over hebben geslagen want die waren na 130 dips wel naar boven gekomen. Na een eind rijden kwamen we eindelijk aan bij een plaatsje waar wat te eten was, nouja eten? De keuze bestond uit: Wendy's, Subway, McDonalds, Arby's of de plaatselijke benzinepomp junk. We kozen voor het laatste met een yoghurtje en een mega gore voorverpakte sandwich zaten we weer gewapend in de auto. Tank volgegooid en gaan! 

Halverwege besloten we even te stoppen bij een grotere supermarkt. We wilde bbq'en op de camping en misschien wat halen voor ontbijt. Alles geregeld, ijs in de koelbox gestort om het vlees koud te houden en op naar Flagstaff. 

We hadden gedacht dat we de Grand Canyon al wel zouden zien als we zouden aanrijden maar dat is absoluut niet het geval. Zelfs toen we al in het park waren hadden we nog geen glimp van dit wonder kunnen aanschouwen. We besloten eerst de tent op te zetten zodat dat allemaal geregeld was. Nou die stond binnen 3 minuten, kennelijk hebben we een instant tent, palen uitschuiven, haringen erin en klaar. Mooi, zo konden we sneller naar het geen waarvoor we kwamen. 

Via het visitor center zijn we de Rim Trail gelopen en hebben we de adembenemende schoonheid van dit park mogen ontdekken. Na de trail zijn we snel naar een ranger gelopen om te vragen hoelaat de zonsondergang was. 18:15 so we need to get you somewhere fast. Manjana dachten wij met nog 1,5 uur te gaan. Nog even naar de park store geweest kampvuurhout gehaald en op naar de hokipi logde want daar moest de beste zonsondergang plaatsvinden als het niet bewolkt werd. Met het laatste parkeerplekje beschikbaar konden we ons geluk niet op, nu maar wachten. En warempel om 18:40 trok de hele boel open en was de Grand Canyon verlicht, onwerkelijk mooi (foto's staan op de camera die houden jullie te goed). 

Terug naar de camping om de BBQ en het kampvuur aan te steken. Een hamburger, mais van de kolf en een salade moest het worden. 

Ongelofelijk maar waar, het smaakte ons heerlijk. 

Nu liggen we gedouched en wel in ons tentje, voor JoJo zijn eerste keer kamperen. Ach hij zal het wel overleven. 


We hebben besloten om ipv 2 maar 1 nacht hier te slapen en morgen door te rijden naar Page voor de Horseshoe Bend en misschien de aangelopen Canyon. Will see! 

Reacties

Populaire posts